Caru containerhandel containrar

Här får begagnade containrar nytt liv

Publicerat 19 december 2023

Vi på Containerhandel CARU är experter på containrar. Med decennier av erfarenhet av reparationer och smarta ombyggnationer kan vi erbjuda containerlösningar för alla möjliga behov och ändamål. Allt börjar i vår depå.

I Torslanda i Göteborg finns en depå där containrar staplas på hög. Men de är inte här för att skrotas. I stället är de här för att få nytt liv – i alla dess former.

– Gamla containrar går vi igenom grundligt. Vi kollar efter läckage, att det inte finns några hål och att dörrarna fungerar som de ska. Hittar vi några brister åtgärdar vi dem på en gång, säger Jarek Zjadacz som jobbar på depån.

Containrarna repareras, byggs om och modifieras av de anställda. Alltifrån standardjobb som att måla om, installera isolering, nya dörrar och fönster till mer avancerade lösningar för specifika ändamål.

– Det bästa är när kunden kommer in med en idé på vad de skulle vilja använda en container till, men inte vet hur de ska lösa det. När vi går igenom vilka ändringar och modifikationer vi kan genomföra på en standardcontainer eller hur vi kan skapa en bra containerlösning för dem så blir de ofta väldigt lättade, säger Jarek.

Plats för upp emot tusen containrar

Sedan starten på 90-talet har Containerhandel CARU sålt och hyrt ut containrar i olika former till alltifrån små enmansfirmor, kommuner och myndigheter till de största börsnoterade företagen i Sverige.

Depåer finns runtom i landet i städer som t ex Västerås, Helsingborg, Gävle och Nyköping. Huvuddepån här i Göteborg är den i särklass största med plats för upp emot tusen containrar samtidigt.

Här samsas begagnade och helt nya containrar med Containerhandel CARU:s egentillverkade containrar, ofta skapade för specifika ändamål.

– Det roligaste med jobbet är att genomföra komplicerade projekt från idéstadiet till en färdig produkt. Vi skapar också helt nya containrar från scratch, där vi tillverkar varje liten del och svetsar ihop. Det kan till exempel vara en mindre container som ska fungera som ett mindre maskinrum, säger Jarek Zjadacz.

”Vi hjälps åt för att lösa uppgiften”

Genom åren har specialcontainrarna som tillverkats här blivit allt fler. I dag används specialanpassade containrar härifrån till bland annat vattenreningsanläggningar, hydralikutrustning och reservkraftaggregat. Även kyl- och fryscontainrar lagras här i depån.

Tack vare erfarenheten och expertkunskapen i depån kan vi på Containerhandel CARU genomföra kompletta containerlösningar för våra kunder. Antalet och storleken på våra depåer gör det dessutom möjligt att lagerhålla och distribuera stora volymer av containrar.

Men allt börjar med människorna som ser till att ge containrarna nytt liv.  

– Vi som jobbar här jobbar riktigt bra ihop. Vissa uppdrag vi får in skulle vara omöjliga att genomföra på egen hand och då hjälps vi åt för att lösa uppgiften, säger Jarek.

Behöver du en container till ditt nästa projekt?

Hyr eller köp din container direkt av oss. Vi har både standardcontainrar och speciallösningar som passar för alla möjliga ändamål.
Kontakta oss >>